Milánói ravioli recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt (lehet finom liszt is)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka (prágai sonka)
- 10 dkg sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma üvegesre pirítva
- majoranna
- bors
- só
A mártáshoz:
- 15 dkg gomba
- 2-3 dl paradicsompüré
- só
- bors
- olíva olaj
- bazsalikom
parmezán (vagy garana padano)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a tojásokat és sót és kemény tésztát gyúrok belőle. Húsz percig fólia alatt pihentetem, majd vékonyra nyújtom.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, a tésztára kiskanálnyi adagokat helyezek, majd a tésztát felvágom és félhold formákba csomagolom a töltelékeket.
A félholdak széleit összenyomkodom. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt kifőzöm.
A mártáshoz az olajon megpirítom a gombát, hozzáadom a paradicsompürét, sót, borsot, bazsalikomot és összeforralom.
Tálaláskor gazdagon megszórom parmezánnal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »