Milánói ravioli recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt (lehet finom liszt is)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka (prágai sonka)
- 10 dkg sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma üvegesre pirítva
- majoranna
- bors
- só
A mártáshoz:
- 15 dkg gomba
- 2-3 dl paradicsompüré
- só
- bors
- olíva olaj
- bazsalikom
parmezán (vagy garana padano)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a tojásokat és sót és kemény tésztát gyúrok belőle. Húsz percig fólia alatt pihentetem, majd vékonyra nyújtom.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, a tésztára kiskanálnyi adagokat helyezek, majd a tésztát felvágom és félhold formákba csomagolom a töltelékeket.
A félholdak széleit összenyomkodom. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt kifőzöm.
A mártáshoz az olajon megpirítom a gombát, hozzáadom a paradicsompürét, sót, borsot, bazsalikomot és összeforralom.
Tálaláskor gazdagon megszórom parmezánnal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.