Milánói ravioli recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt (lehet finom liszt is)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
A töltelékhez:
- 15 dkg gépsonka (prágai sonka)
- 10 dkg sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma üvegesre pirítva
- majoranna
- bors
- só
A mártáshoz:
- 15 dkg gomba
- 2-3 dl paradicsompüré
- só
- bors
- olíva olaj
- bazsalikom
parmezán (vagy garana padano)
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a tojásokat és sót és kemény tésztát gyúrok belőle. Húsz percig fólia alatt pihentetem, majd vékonyra nyújtom.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, a tésztára kiskanálnyi adagokat helyezek, majd a tésztát felvágom és félhold formákba csomagolom a töltelékeket.
A félholdak széleit összenyomkodom. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt kifőzöm.
A mártáshoz az olajon megpirítom a gombát, hozzáadom a paradicsompürét, sót, borsot, bazsalikomot és összeforralom.
Tálaláskor gazdagon megszórom parmezánnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »

