Milánói ravioli

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Milánói ravioli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt (lehet finom liszt is)
  • 3 tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg gépsonka (prágai sonka)
  • 10 dkg sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél fej vöröshagyma üvegesre pirítva
  • majoranna
  • bors

A mártáshoz:

  • 15 dkg gomba
  • 2-3 dl paradicsompüré
  • bors
  • olíva olaj
  • bazsalikom

parmezán (vagy garana padano)

Elkészítése:

A liszthez hozzáadom a tojásokat és sót és kemény tésztát gyúrok belőle. Húsz percig fólia alatt pihentetem, majd vékonyra nyújtom.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem, a tésztára kiskanálnyi adagokat helyezek, majd a tésztát felvágom és félhold formákba csomagolom a töltelékeket.

A félholdak széleit összenyomkodom. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt kifőzöm.

A mártáshoz az olajon megpirítom a gombát, hozzáadom a paradicsompürét, sót, borsot, bazsalikomot és összeforralom.

Tálaláskor gazdagon megszórom parmezánnal.