Milánói fészek recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. étolaj
- 1 csomag milánói alappor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 300 g mexikói zöldségkeverék
- 0,5 kk só
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 ek liszt
- 500 g spagetti tészta
- 200 g reszelt sajt
- 300 g apró paradicsom
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és megdinsztelem az olajon, amikor aranyszínű lesz beleteszem a darált húst és vele megpárolom. Amikor ez kész, hozzáadom a vizet és a milánói alapport.
Közben a sós vízben készre párolt zöldségkeveréket is hozzáadtam a húshoz, egyet rottyanjanak még együtt.
A majdnem teljesen készre főzött spagettitésztát leszűröm és a kiolajozott tepsiben fészkeket alkotok belőle. Ezekbe helyezem a húsos-zöldséges szószt, majd megszórom reszelt sajttal és paradicsomkarikákat halmozok rá.
A joghurtot elkeverem egy kanál liszttel és a tésztára öntöm.
Kb 20 percre az előmelegített sütőbe tolom.
Tipp:
Ez az adag bőven elég egy nagy gáztepsibe vagy két normál tepsibe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.