Milánói fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. étolaj
- 1 csomag milánói alappor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 300 g mexikói zöldségkeverék
- 0,5 kk só
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 ek liszt
- 500 g spagetti tészta
- 200 g reszelt sajt
- 300 g apró paradicsom
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és megdinsztelem az olajon, amikor aranyszínű lesz beleteszem a darált húst és vele megpárolom. Amikor ez kész, hozzáadom a vizet és a milánói alapport.
Közben a sós vízben készre párolt zöldségkeveréket is hozzáadtam a húshoz, egyet rottyanjanak még együtt.
A majdnem teljesen készre főzött spagettitésztát leszűröm és a kiolajozott tepsiben fészkeket alkotok belőle. Ezekbe helyezem a húsos-zöldséges szószt, majd megszórom reszelt sajttal és paradicsomkarikákat halmozok rá.
A joghurtot elkeverem egy kanál liszttel és a tésztára öntöm.
Kb 20 percre az előmelegített sütőbe tolom.
Tipp:
Ez az adag bőven elég egy nagy gáztepsibe vagy két normál tepsibe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »