Milánói fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. étolaj
- 1 csomag milánói alappor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 300 g mexikói zöldségkeverék
- 0,5 kk só
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 ek liszt
- 500 g spagetti tészta
- 200 g reszelt sajt
- 300 g apró paradicsom
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és megdinsztelem az olajon, amikor aranyszínű lesz beleteszem a darált húst és vele megpárolom. Amikor ez kész, hozzáadom a vizet és a milánói alapport.
Közben a sós vízben készre párolt zöldségkeveréket is hozzáadtam a húshoz, egyet rottyanjanak még együtt.
A majdnem teljesen készre főzött spagettitésztát leszűröm és a kiolajozott tepsiben fészkeket alkotok belőle. Ezekbe helyezem a húsos-zöldséges szószt, majd megszórom reszelt sajttal és paradicsomkarikákat halmozok rá.
A joghurtot elkeverem egy kanál liszttel és a tésztára öntöm.
Kb 20 percre az előmelegített sütőbe tolom.
Tipp:
Ez az adag bőven elég egy nagy gáztepsibe vagy két normál tepsibe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »