Milánói fészek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. étolaj
  • 1 csomag milánói alappor
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 300 g mexikói zöldségkeverék
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 ek liszt
  • 500 g spagetti tészta
  • 200 g reszelt sajt
  • 300 g apró paradicsom

Elkészítése:

A hagymát felkockázom és megdinsztelem az olajon, amikor aranyszínű lesz beleteszem a darált húst és vele megpárolom. Amikor ez kész, hozzáadom a vizet és a milánói alapport.
Közben a sós vízben készre párolt zöldségkeveréket is hozzáadtam a húshoz, egyet rottyanjanak még együtt.

A majdnem teljesen készre főzött spagettitésztát leszűröm és a kiolajozott tepsiben fészkeket alkotok belőle. Ezekbe helyezem a húsos-zöldséges szószt, majd megszórom reszelt sajttal és paradicsomkarikákat halmozok rá.

A joghurtot elkeverem egy kanál liszttel és a tésztára öntöm.

Kb 20 percre az előmelegített sütőbe tolom.

Tipp:

Ez az adag bőven elég egy nagy gáztepsibe vagy két normál tepsibe.