Mexikói chilis húsos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 kk só
- 25 g élesztő
- csipet cukor
- 3 dl tej
- 2 ek étolaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A raguhoz:
- 25 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre fagyasztott kukorica
- 1 ek olaj
- 2 dl víz
- 1 csomag mexikói csilis bab por
- csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral a langyos tejben felfuttatjuk majd a sóval elkevert liszthez adjuk az olajjal együtt. Kenyértésztához hasonló kelt tésztát gyúrunk és félretesszük kelni.
Közben az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst, egy csipet sót és megpirítjuk vele. Amikor a hús kész hozzáadjuk a kukoricát és két deci vizet. Egyet rottyanjon majd egy zacskó mexikói csilis bab porral besűrítjük. Fontos, h ne legyen leveses, mert akkor később elázik a tészta.
Amikor a tésztánk duplájára kelt kiborítjuk az asztalra és elfelezzük, majd két egyforma kört nyújtunk belőle (attól függ milyen formában sütjük, én most csatos tortaformában sütöttem.
Az egyik tésztával kibéleljük a sütőforma alját, majd egyenletesen elosztjuk rajta a ragut, aztán befedjük a másik tésztával.
A forma szélén végig kicsit lenyomkodjuk az ujjunkkal, majd villával szépen megszúrkodjuk és megkenjük egy felvert tojással. Még 15 percet így hagyjuk kicsit kelni, majd előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük míg aranybarna nem lesz a teteje.