Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Melegszendvicskenyér recept

Melegszendvicskenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 50 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl víz
    • 3 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék hozzávalói:

    • ízlés szerint szalámi v. kolbász, sonka
    • lapka sajt
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot.

    Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!

    A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig. A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.

    Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.

    Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. Reggelire, vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá