Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot.
Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!
A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig. A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.
Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.
Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. Reggelire, vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom.