Medvehagymás túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 1 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 levél medvehagyma
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.
Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 30 percig pihentetjük, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.
A pihentetett masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, majd alaposan lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk. (Ha nem tálaljuk rögtön, akkor a tál tetejét fedjük le, és tartsuk melegen a gombócokat.)
Tálaláskor a gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel megcsorgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »