Medvehagymás tészta szalonnával recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 levél medvehagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- 15 dkg császárszalonna
- 10 dkg sajt
- tejföl (ízlés szerint)
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd egy tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. (Én tésztagéppel nyújtottam, és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük.)
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve süssük szép pirosra.
A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.
Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, szórjuk meg a reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.
A medvehagymás tészta szalonnával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


