Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-sajtos tészta recept

Medvehagymás-sajtos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti)
    • 1 kisebb csokor medvehagyma
    • 3-4 dl tejföl
    • 15-20 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le.

    A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.

    Ezután a pépesített tejfölös-medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána).

    A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

    Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá