Medvehagymás-sajtos tészta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti)
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 3-4 dl tejföl
- 15-20 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le.
A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.
Ezután a pépesített tejfölös-medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána).
A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

