Medvehagymás-sajtos tészta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti)
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 3-4 dl tejföl
- 15-20 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le.
A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.
Ezután a pépesített tejfölös-medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána).
A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

