Medvehagymás kenyérlángos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 kg liszt
- kevés só
- fél dl tej
- 1 csomag élesztő
- 1 kk cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- szalonna ízlés szerint
- 2 nagyobb lilahagyma
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a lisztet és jól kidagasztjuk, közben adagolunk hozzá langyos vizet, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, kevés margarint, (1 tk.kb) adunk még hozzá.
Tehetünk a tésztába is összeaprított medvehagymát! Letakarjuk és kb. 20 perc alatt megkelesztjük. Ha kész, belenyomkodjuk a tepsibe (sütőpapírt, vagy zsiradékot használjunk.)
A szalonnát apró darabokra vágjuk és zsírjára lesütjük, a tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd rárakjuk a szalonnát. Meghintjük a maradék medvehagymával, rákarikázzuk a lilahagymát, és közepes sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.