Medvehagymás kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 kg liszt
- kevés só
- fél dl tej
- 1 csomag élesztő
- 1 kk cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- szalonna ízlés szerint
- 2 nagyobb lilahagyma
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a lisztet és jól kidagasztjuk, közben adagolunk hozzá langyos vizet, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, kevés margarint, (1 tk.kb) adunk még hozzá.
Tehetünk a tésztába is összeaprított medvehagymát! Letakarjuk és kb. 20 perc alatt megkelesztjük. Ha kész, belenyomkodjuk a tepsibe (sütőpapírt, vagy zsiradékot használjunk.)
A szalonnát apró darabokra vágjuk és zsírjára lesütjük, a tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd rárakjuk a szalonnát. Meghintjük a maradék medvehagymával, rákarikázzuk a lilahagymát, és közepes sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »