Medvehagymás kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 kg liszt
- kevés só
- fél dl tej
- 1 csomag élesztő
- 1 kk cukor
- 1 nagy pohár tejföl
- szalonna ízlés szerint
- 2 nagyobb lilahagyma
- 2 csokor medvehagyma
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a lisztet és jól kidagasztjuk, közben adagolunk hozzá langyos vizet, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, kevés margarint, (1 tk.kb) adunk még hozzá.
Tehetünk a tésztába is összeaprított medvehagymát! Letakarjuk és kb. 20 perc alatt megkelesztjük. Ha kész, belenyomkodjuk a tepsibe (sütőpapírt, vagy zsiradékot használjunk.)
A szalonnát apró darabokra vágjuk és zsírjára lesütjük, a tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd rárakjuk a szalonnát. Meghintjük a maradék medvehagymával, rákarikázzuk a lilahagymát, és közepes sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »