Medvehagymás kenyérlángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 kg liszt
  • kevés só
  • fél dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • szalonna ízlés szerint
  • 2 nagyobb lilahagyma
  • 2 csokor medvehagyma

Elkészítése:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a lisztet és jól kidagasztjuk, közben adagolunk hozzá langyos vizet, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, kevés margarint, (1 tk.kb) adunk még hozzá.

Tehetünk a tésztába is összeaprított medvehagymát! Letakarjuk és kb. 20 perc alatt megkelesztjük. Ha kész, belenyomkodjuk a tepsibe (sütőpapírt, vagy zsiradékot használjunk.)

A szalonnát apró darabokra vágjuk és zsírjára lesütjük, a tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd rárakjuk a szalonnát. Meghintjük a maradék medvehagymával, rákarikázzuk a lilahagymát, és közepes sütőben szép pirosra sütjük.