Medvehagymás-baconös makaróni parmezánnal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg makaróni
- 10 dkg bacon
- 1 csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 paradicsom
- 5 dkg parmezan
- 12 chilivel töltött zöld olívabogyó
- 12 mag nélküli fekete olívabogyó
- só
- őrölt fehérbors
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát feltesszük főni. A medvehagymát és az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát daraboljuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, a felét félretesszük. A maradékhoz hozzáadjuk a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntjük a főzőtejszínt. Fűszerezzük, beletesszük az olívabogyókat.
A serpenyőbe átszedjük a tésztát, összekeverjük, és tálalunk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


