Medvehagymás-baconös makaróni parmezánnal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg makaróni
- 10 dkg bacon
- 1 csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 paradicsom
- 5 dkg parmezan
- 12 chilivel töltött zöld olívabogyó
- 12 mag nélküli fekete olívabogyó
- só
- őrölt fehérbors
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát feltesszük főni. A medvehagymát és az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát daraboljuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, a felét félretesszük. A maradékhoz hozzáadjuk a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntjük a főzőtejszínt. Fűszerezzük, beletesszük az olívabogyókat.
A serpenyőbe átszedjük a tésztát, összekeverjük, és tálalunk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »