Medvehagymás-baconös makaróni parmezánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni
  • 10 dkg bacon
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 paradicsom
  • 5 dkg parmezan
  • 12 chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 12 mag nélküli fekete olívabogyó
  • őrölt fehérbors
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítése:

A tésztát feltesszük főni. A medvehagymát és az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát daraboljuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk.

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, a felét félretesszük. A maradékhoz hozzáadjuk a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntjük a főzőtejszínt. Fűszerezzük, beletesszük az olívabogyókat.

A serpenyőbe átszedjük a tésztát, összekeverjük, és tálalunk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.