Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán csirkés szélesmetélt recept

Mediterrán csirkés szélesmetélt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 25 dkg szélesmetélt tészta
    • 7 -8 napon szárított paradicsom
    • 8-10 zöld olívabogyó
    • 3 közepes fej gomba
    • 6-8 ecetes gyöngyhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 dkg vaj
    • fekete bors
    • 4-5 szál bazsalikom

    Elkészítése:

    A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.

    Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.

    Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.

    A ragut felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut, és megszórjuk friss bazsalikommal.

    Tálaláskor a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá