Mediterrán csirkés szélesmetélt recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg szélesmetélt tészta
- 7 -8 napon szárított paradicsom
- 8-10 zöld olívabogyó
- 3 közepes fej gomba
- 6-8 ecetes gyöngyhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- só
- fekete bors
- 4-5 szál bazsalikom
Elkészítése:
A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.
A ragut felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut, és megszórjuk friss bazsalikommal.
Tálaláskor a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.