Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.
A ragut felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut, és megszórjuk friss bazsalikommal.
Tálaláskor a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.