Mediterrán csirkés szélesmetélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg szélesmetélt tészta
  • 7 -8 napon szárított paradicsom
  • 8-10 zöld olívabogyó
  • 3 közepes fej gomba
  • 6-8 ecetes gyöngyhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • fekete bors
  • 4-5 szál bazsalikom

Elkészítése:

A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágva pár órán át aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.

Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.

A ragut felöntjük a fehérborral, és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut, és megszórjuk friss bazsalikommal.

Tálaláskor a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.