Mascrponéval, nutellával töltött calzone recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- kevés tej
- 4 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
- 1 kisüveg nutella
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 ek porcukor
- 2 ek olíva olaj (a kenéshez)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a lisztet és a többi hozzávalót a robotgép táljába öntöm és összedolgozom.
Ezután meleg helyen kelesztem, ha megkelt, három egyforma darabra osztom a tésztát.
Kerek lapot nyújtok és az tészta 1/4 részét Nutellával, a másik 1/4 részét a cukorral kikevert krémsajttal megkenem. Ráhajtom a másik felét, és összecsípem az alját, hogy sülés közben ki ne folyjon a töltelék. Olíva olajjal lekenem egy ecsettel, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütöm. Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.
David Rocco receptje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »