Mascrponéval, nutellával töltött calzone recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- kevés tej
- 4 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
- 1 kisüveg nutella
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 ek porcukor
- 2 ek olíva olaj (a kenéshez)
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a lisztet és a többi hozzávalót a robotgép táljába öntöm és összedolgozom.
Ezután meleg helyen kelesztem, ha megkelt, három egyforma darabra osztom a tésztát.
Kerek lapot nyújtok és az tészta 1/4 részét Nutellával, a másik 1/4 részét a cukorral kikevert krémsajttal megkenem. Ráhajtom a másik felét, és összecsípem az alját, hogy sülés közben ki ne folyjon a töltelék. Olíva olajjal lekenem egy ecsettel, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütöm. Vaníliás porcukorral megszórva tálalom.
David Rocco receptje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »