Mákos tészta recept
Ők is elkészítették

Észrevettétek, hogy bár sokan imádjuk mégsem szentelnek neki helyet a receptes könyvekben sem?
Én legalább is még nem találkoztam vele!
Mivel Én is a rajongója vagyok, így megtisztelem ezt a finom és gyors fogást egy bejegyzés erejéig! ;)
Hozzávalók:
- 500 g széles metélt vagy gyufa tészta
- olaj
- só
- víz
- 200-250 g mák
- ízlés szerinti porcukor
Elkészítése:
A tésztát olajos, sós lobogó vízbe tesszük, majd időnként megkeverve készre főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni (nem szoktam nagyon sokáig hagyni, mert így olyan jó kis csúszós lesz).
A mákot és a cukrot ledaráljuk, kikeverjük.
A tésztát egy lábasba tesszük kevés olajjal összekeverve és ismét összemelegítve, vigyázva ne égjen le, majd elzárva a cukros mákkal is összevegyítjük.
Ha édesebben kedveljük, további kristály vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Barack és szilvalekvárral is igazán jó párost alkotnak! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »