Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos tészta recept

Mákos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Észrevettétek, hogy bár sokan imádjuk mégsem szentelnek neki helyet a receptes könyvekben sem?

    Én legalább is még nem találkoztam vele!

    Mivel Én is a rajongója vagyok, így megtisztelem ezt a finom és gyors fogást egy bejegyzés erejéig! ;)

    Hozzávalók:

    • 500 g széles metélt vagy gyufa tészta
    • olaj
    • víz
    • 200-250 g mák
    • ízlés szerinti porcukor

    Elkészítése:

    A tésztát olajos, sós lobogó vízbe tesszük, majd időnként megkeverve készre főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni (nem szoktam nagyon sokáig hagyni, mert így olyan jó kis csúszós lesz).

    A mákot és a cukrot ledaráljuk, kikeverjük.

    A tésztát egy lábasba tesszük kevés olajjal összekeverve és ismét összemelegítve, vigyázva ne égjen le, majd elzárva a cukros mákkal is összevegyítjük.

    Ha édesebben kedveljük, további kristály vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:


    Barack és szilvalekvárral is igazán jó párost alkotnak! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá