Mákos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Észrevettétek, hogy bár sokan imádjuk mégsem szentelnek neki helyet a receptes könyvekben sem?

Én legalább is még nem találkoztam vele!

Mivel Én is a rajongója vagyok, így megtisztelem ezt a finom és gyors fogást egy bejegyzés erejéig! ;)

Hozzávalók:

  • 500 g széles metélt vagy gyufa tészta
  • olaj
  • víz
  • 200-250 g mák
  • ízlés szerinti porcukor

Elkészítése:

A tésztát olajos, sós lobogó vízbe tesszük, majd időnként megkeverve készre főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni (nem szoktam nagyon sokáig hagyni, mert így olyan jó kis csúszós lesz).

A mákot és a cukrot ledaráljuk, kikeverjük.

A tésztát egy lábasba tesszük kevés olajjal összekeverve és ismét összemelegítve, vigyázva ne égjen le, majd elzárva a cukros mákkal is összevegyítjük.

Ha édesebben kedveljük, további kristály vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:


Barack és szilvalekvárral is igazán jó párost alkotnak! ;)