Mákos nudli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4-5 szem krumpli
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Szóráshoz:
- 10 dkg darált mák
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)
Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a villával kissé felvert tojást.
Elkezdjük összegyúrni, és amennyiben szükséges, apránként még lisztet adunk hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapni, amely már nem ragad a kezünkhöz.
Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és kb. 2 cm-es csíkokra felvágjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágjuk, majd a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.
Egy edényben vizet forralunk, és a forrásba lévő vízbe beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzzük. (Közben többször megkeverjük.) Leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
Egy edényben olajat hevítünk, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett nudlit. Picit megsózzuk, majd összeforgatjuk. Ezután rászórjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, és fakanállal jól összeforgatjuk, összemelegítjük.
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint még porcukorral megszórjuk, és úgy kínáljuk.
A mákos nudli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »