Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba recept

Mákos guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szikkadt kifli
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 marék mazsola
    • cukor
    • 20 dkg darált mák
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só,
    • 1 kanál zsemlemorzsa
    • kevés vaj a tepsi kikenéséhez
    • a tetejére porcukor

    Elkészítése:

    A kifliket felkarikázzuk, a felét a kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, amibe kevés zsemlemorzsát terítettünk.

    6 tojás sárgáját, 2 egész tojást, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 liter körüli tejjel és kevés cukorral jól elkeverünk és felét a kiflire csorgatjuk. Erre citromhéjjal és mazsolával kevert darált mákot szórunk. A tetejére ismét kiflikarikákat fektetünk, amit megint leöntünk a tejes-tojásos keverékkel. Ezt újra megszórjuk mákkal.

    A tojás fehérjéket kevés cukorral kemény habbá verjük, rásimítjuk a felső kiflirétegre, megszórjuk porcukorral és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a tetejére szórt porcukor karamellizálódott és aranybarnára pirult.

    Várjunk türelemmel, míg kicsit hűl, mert akkor szeletelhető szépen!

    Vanília sodóval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá