Mákos csikmák – házi tésztából recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g sima liszt (vagy teljes kiörlésű)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 200 ml víz (meleg)
- 150 g mák
- porcukor (vagy stevia)
- olaj
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a meleg vízben alaposan elkeverjük az 1 darab tojást. A tojásos vizet ráöntjük a lisztre, és egy fényes, lágyabb tésztát gyúrunk.
Ha kemény a tészta kicsi vízzel, ha túl lágy a tészta kevés liszttel a kívánt keménységűre dolgozzuk. A tésztát két részletben vékonyra sodorjuk, majd jól meglisztezzük és kb. 5-6 cm széles csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat egymás fölé rakjuk és most már vékony csíkokra metéljük. Sós, forró, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy mélyebb tepsiben kicsi olajjal megöntözve félretesszük.
Ezt addig folytatjuk, míg ki nem főzzük az összes tésztát. Melegen rászórjuk a mákot, összekeverjük a porcukorral és tálaljuk.
Tipp:
Imádom a mákos tésztát…
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.