Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos csikmák – házi tésztából recept

Mákos csikmák – házi tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sima liszt (vagy teljes kiörlésű)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 200 ml víz (meleg)
    • 150 g mák
    • porcukor (vagy stevia)
    • olaj

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, a meleg vízben alaposan elkeverjük az 1 darab tojást. A tojásos vizet ráöntjük a lisztre, és egy fényes, lágyabb tésztát gyúrunk.

    Ha kemény a tészta kicsi vízzel, ha túl lágy a tészta kevés liszttel a kívánt keménységűre dolgozzuk. A tésztát két részletben vékonyra sodorjuk, majd jól meglisztezzük és kb. 5-6 cm széles csíkokra vágjuk.

    A tésztacsíkokat egymás fölé rakjuk és most már vékony csíkokra metéljük. Sós, forró, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy mélyebb tepsiben kicsi olajjal megöntözve félretesszük.

    Ezt addig folytatjuk, míg ki nem főzzük az összes tésztát. Melegen rászórjuk a mákot, összekeverjük a porcukorral és tálaljuk.

    Tipp:

    Imádom a mákos tésztát…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá