Majorannás-csirkés tészta recept

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szép nagy csirkemellfilé
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek kukorica keményítő
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek majoránna
- 35 dkg (gm) tészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és összepároljuk őket.
Ha a zöldségek már kicsit összesetek, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítunk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és fedővel lefedve puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből hozzámerünk, és ezt a masszát csomómentesre keverjük, majd szép lassan a csirkéhez adjuk, és összeforraljuk.
Ha a csirke elkészült, hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát. Alaposan összeforgatjuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A majorannás-csirkés tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »