Máglyarakás II. recept

Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 10 dkg cukor
- 7 szikkadt kifli
- 7 dkg mazsola
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek házi baracklekvár
- 5 dl tej
- 3 ek folyékony margarin
- 2 dl tejszín
- 5 dkg őrölt pirított mogyoró
- 5 dkg aprított mogyoró
- 1 ek vanília aroma
- 1 kk fahéj
- fél kk reszelt citromhéj
Elkészítése:
A kifliket szeleteljük fel, a mazsolát vízzel forrázzuk le.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre. Egy tepsit vajazzunk ki, és morzsával szórjuk meg, hogy ne égjen az oldalára a kifli. Tegyük bele a kifliszeleteket, majd rá a mazsolát és az almákat. Folyékony margarinnal öntözzük meg.
A tejet és a tejszínt öntsük össze, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az előzőleg cukorral habosra kikevert tojássárgáját , citromhéjat, a vanília aromát, valamint a fahéjat és az őrölt mogyorót. Keverjük össze alaposan, és öntsük az almák tetejére.
Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Közben a tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá, és tegyük hozzá a lekvárt. Jól keverjük el, kenjük a sütőből kivett tészta tetejére. Szórjuk meg a mogyoró darabokkal, és tegyük vissza s sütőbe szép barnára sülni, de inkább szárítani, 160 fokon.
Ha pirosra sült a hab, nyitott sütőajtónál hagyjuk néhány percig a sütőben, nehogy hirtelen összeessen, mikor kivesszük. Felkockázva, langyosan tálaljuk.
Tipp:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »