Lilakáposztával töltött lángos recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 3 dl víz
A töltelékhez
- 60 dkg vörös káposzta
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 kávéskanál só
- 1 ek ecet
A tetejére
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. Simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lila káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, és a végén hozzáadjuk az ecetet.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kisodorjuk. Téglalapokat vágunk belőle, az egyik felébe teszünk káposztás tölteléket, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit eligazgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Tetejére szórunk reszelt sajtot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »