Lilakáposztával töltött lángos recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 3 dl víz
A töltelékhez
- 60 dkg vörös káposzta
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 kávéskanál só
- 1 ek ecet
A tetejére
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. Simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lila káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, és a végén hozzáadjuk az ecetet.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kisodorjuk. Téglalapokat vágunk belőle, az egyik felébe teszünk káposztás tölteléket, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit eligazgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Tetejére szórunk reszelt sajtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

