Lilakáposztával töltött lángos recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 3 dl víz
A töltelékhez
- 60 dkg vörös káposzta
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 kávéskanál só
- 1 ek ecet
A tetejére
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A liszthez adjuk a langyos vizet, a cukrot, a sót, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. Simára gyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lila káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, és a végén hozzáadjuk az ecetet.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kisodorjuk. Téglalapokat vágunk belőle, az egyik felébe teszünk káposztás tölteléket, ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleit eligazgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Tetejére szórunk reszelt sajtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

