Levendulás házitészta recept

Hozzávalók:
- 20dkg finomliszt
- 20dkg rétesliszt
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1tk.szárított levendula
Citrommártás:
- 1kis fej hagyma
- 1ek vaj
- 1ek olívaolaj
- 1g fokhagyma
- 1ek.liszt
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- bors
- 0,5l húsleves
- 2dl főzőtejszín
Elkészítése:
A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük. A mártásra szedjük. Citrommártás. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat. Finomra vágott hagymát puhára pároljuk, ráreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat.
Meghintjük lisztel, lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és a főzőtejszínnel. Összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.Végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »