Levendulás házitészta recept

Hozzávalók:
- 20dkg finomliszt
- 20dkg rétesliszt
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1tk.szárított levendula
Citrommártás:
- 1kis fej hagyma
- 1ek vaj
- 1ek olívaolaj
- 1g fokhagyma
- 1ek.liszt
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- bors
- 0,5l húsleves
- 2dl főzőtejszín
Elkészítése:
A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük. A mártásra szedjük. Citrommártás. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat. Finomra vágott hagymát puhára pároljuk, ráreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat.
Meghintjük lisztel, lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és a főzőtejszínnel. Összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük.Végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szárnyas finomságok: 8 recept a tökéletes ebédhez
A szárnyas ételek könnyen elkészíthetők, laktatóak és tele vannak ízzel, íg
Tovább olvasom »
Laktató egytálételek: 8 recept a családi asztalra
A laktató egytálételek tökéletes választások a családi ebédekhez, hiszen ki
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csodák: 8 ellenállhatatlan sütemény recept, ami feldobja a napod
A gyümölcsös sütemények frissek, könnyedek és egyszerűen ellenállhatatlanok
Tovább olvasom »
Krumplis finomságok: 8 laktató egytálétel a családi asztalra
A krumpli az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában, amelyből laktató é
Tovább olvasom »
Keverd, süsd, főzd! – Tedd próbára a főzési tudásod!
Ha szereted a konyhai kihívásokat, és úgy érzed, hogy jól ismered az alapan
Tovább olvasom »
10 gyakori konyhai hiba – és hogyan kerüld el őket
1. Túl korán vagy túl későn sózás ➡️ Baki: Ha túl korán sózol, a zöldségek
Tovább olvasom »