Lepénykenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Sokféle ételhez kínálható kenyér féleség, szaftos ételek “tunkolása” vagy akár tölteni és feltekerni.
A világ legtöbb részén ismerik és eszik előszeretettel. Akár a spanyol tortillára, az indiai naan kenyérre, az olasz piadinára gondolva. Lepénykenyérnek millió változata van, rendkívül egyszerű elkészíteni és saját igényeink szerint alakítjuk az ízeket.
Benivel kettesben szoktuk készíteni, én nyújtom ő süti. Ez amolyan együtt lepényke :)
kb 20 db-hoz:
- 45 dkg liszt
- 3,5 dl natúr joghurt
- 3 dkg puha vaj (vagy 2 ek olaj )
- 1 kk só
- pici cukor
- 2 dkg friss élesztő
Elkészítése:
Kevés sós-cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt,majd hozzáadjuk a lisztet, vajat, joghurtot és jól kezelhető, nem ragacsos tésztát gyúrunk. Kevés langyos vízzel lágyíthatunk az állagon.
60 perc pihentetés után kis egyforma gombócokat formálunk és lisztezett nyűtódeszkán sodrófával kis lepényeket lapítunk.
Forró teflon serpenyőben vagy faszénen sütjük aranybarna pöttyösre :)))
Tipp:
Vigyázat hamar pirul! Gyorsan kell ténykednünk!
Pikánsabb ízhatás kedvéért tészta gyúráskor friss apróra vágott fűszert is csempészhetünk masszánkba, az ízharmóniát figyelembe véve!!! (pl: oreganó, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem…)” A kevesebb néha több!” – alapon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »