Lasagne recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 7 dl paradicsomszósz
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só
- olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízlésed szerint sózd és borsozd meg, majd pirítsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd fel egy kisebb pohár vízzel, nehogy odaégjen, és párold a húst egészen puhára.
A friss bazsalikomot aprítsd fel, és keverd össze a paradicsomszósszal. Forrald fel a keveréket, majd keverd hozzá a húshoz.
A vajat hevítsd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, és készítsd el a besamelmártást.
Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos masszából. Tegyél rá egy sor tésztát, majd megint szósz és megint tészta kövesse egymást. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és ügyelj rá, hogy felülre tészta kerüljön. Ezt öntsd nyakon a besamelmártással, végül szórd meg a lereszelt sajttal.
A sütőt melegítsd elő eközben 180 fokra, és nagyjából 40 perc alatt süsd készre a lasagnét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »