Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lasagne recept

Lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 50 dkg lasagne tészta
    • 20 dkg sajt
    • 10 dkg vaj
    • 7 dl paradicsomszósz
    • 4 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • bazsalikom
    • olaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízlésed szerint sózd és borsozd meg, majd pirítsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd fel egy kisebb pohár vízzel, nehogy odaégjen, és párold a húst egészen puhára.

    A friss bazsalikomot aprítsd fel, és keverd össze a paradicsomszósszal. Forrald fel a keveréket, majd keverd hozzá a húshoz.

    A vajat hevítsd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, és készítsd el a besamelmártást.

    Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos masszából. Tegyél rá egy sor tésztát, majd megint szósz és megint tészta kövesse egymást. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és ügyelj rá, hogy felülre tészta kerüljön. Ezt öntsd nyakon a besamelmártással, végül szórd meg a lereszelt sajttal.

    A sütőt melegítsd elő eközben 180 fokra, és nagyjából 40 perc alatt süsd készre a lasagnét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá