Lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dl paradicsomszósz
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • olaj

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízlésed szerint sózd és borsozd meg, majd pirítsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd fel egy kisebb pohár vízzel, nehogy odaégjen, és párold a húst egészen puhára.

A friss bazsalikomot aprítsd fel, és keverd össze a paradicsomszósszal. Forrald fel a keveréket, majd keverd hozzá a húshoz.

A vajat hevítsd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, és készítsd el a besamelmártást.

Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos masszából. Tegyél rá egy sor tésztát, majd megint szósz és megint tészta kövesse egymást. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és ügyelj rá, hogy felülre tészta kerüljön. Ezt öntsd nyakon a besamelmártással, végül szórd meg a lereszelt sajttal.

A sütőt melegítsd elő eközben 180 fokra, és nagyjából 40 perc alatt süsd készre a lasagnét.