Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst, ízlésed szerint sózd és borsozd meg, majd pirítsd addig, amíg a hús kifehéredik. Öntsd fel egy kisebb pohár vízzel, nehogy odaégjen, és párold a húst egészen puhára.
A friss bazsalikomot aprítsd fel, és keverd össze a paradicsomszósszal. Forrald fel a keveréket, majd keverd hozzá a húshoz.
A vajat hevítsd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, és készítsd el a besamelmártást.
Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos masszából. Tegyél rá egy sor tésztát, majd megint szósz és megint tészta kövesse egymást. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, és ügyelj rá, hogy felülre tészta kerüljön. Ezt öntsd nyakon a besamelmártással, végül szórd meg a lereszelt sajttal.
A sütőt melegítsd elő eközben 180 fokra, és nagyjából 40 perc alatt süsd készre a lasagnét.