Lasagne házi tésztával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- fűszerpaprika
- 3 dl paradicsomlé
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- bors
- olaj
- 40-50 dkg sajt
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- szükség szerint víz
Besamelmártás:
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- 3 ek liszt
- 6 dl tej
- babérlevél
- szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst. Ha a hús puha, hozzáadjuk a paradicsomlét és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és rozmaringgal.
Tészta készítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, a tepsi méretére kinyújtjuk, és minden lapot még 4 részre vágunk.
Besamelmártás készítése:
A mártáshoz az olajat a vajjal felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk, amit lassan felengedünk a tejjel (ekkor megy bele a babér is), és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. Szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, és eltávolítjuk a babért.
Összeállítás:
A tepsi aljára egy réteg hústöltelék kerül, különben a tészta odaég, és megkeményedik. Erre kerül az első réteg tészta, amit fél percre forrásban lévő vízbe engedünk (egyesével minden darabot). Erre újabb húsréteget teszünk, majd besamelmártás és reszelt sajt következik. Újra tészta, hús, mártás, sajt. Az utolsó réteg tésztára csak sajtot reszelünk, és bőven nyakon öntjük a besamelmártással.
180 fokon 35 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.
Jó étvágyat!
A lasagne házi tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »