Lasagne bolognai módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús (pulyka)
- 0,5 l paradicsomital
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1,5dl vörösbor
- kb. 9 db lasagne tészta
- sajt a tetejére
Elkészítése:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadom a húst és megpirítom. (még ne sózzuk). Öntsük fel a vörösborral és forraljuk fel.
Ezután kerül bele a paradicsomlé – sózzuk borsozzuk és fűszerezzük meg. Nagyjából 10-15 percig kis lángon rotyogtassuk.
Közben a lasagne lapokat 2 percig főzzük előre forró sós vízben. Készítsünk besamel mártást. (vaj, liszt, tej)
Egy jénai tál aljára tegyünk a bolognai mártásból, erre kerül egy kis besamel majd rá 3 db lasagne lap. Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajt került, és már mehet is a forró sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »