Lasagne bolognai módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús (pulyka)
- 0,5 l paradicsomital
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1,5dl vörösbor
- kb. 9 db lasagne tészta
- sajt a tetejére
Elkészítése:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadom a húst és megpirítom. (még ne sózzuk). Öntsük fel a vörösborral és forraljuk fel.
Ezután kerül bele a paradicsomlé – sózzuk borsozzuk és fűszerezzük meg. Nagyjából 10-15 percig kis lángon rotyogtassuk.
Közben a lasagne lapokat 2 percig főzzük előre forró sós vízben. Készítsünk besamel mártást. (vaj, liszt, tej)
Egy jénai tál aljára tegyünk a bolognai mártásból, erre kerül egy kis besamel majd rá 3 db lasagne lap. Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajt került, és már mehet is a forró sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

