Lasagne bolognai módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús (pulyka)
  • 0,5 l paradicsomital
  • 1 fej lila hagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1,5dl vörösbor
  • kb. 9 db lasagne tészta
  • sajt a tetejére

Elkészítése:

Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadom a húst és megpirítom. (még ne sózzuk). Öntsük fel a vörösborral és forraljuk fel.

Ezután kerül bele a paradicsomlé – sózzuk borsozzuk és fűszerezzük meg. Nagyjából 10-15 percig kis lángon rotyogtassuk.

Közben a lasagne lapokat 2 percig főzzük előre forró sós vízben. Készítsünk besamel mártást. (vaj, liszt, tej)

Egy jénai tál aljára tegyünk a bolognai mártásból, erre kerül egy kis besamel majd rá 3 db lasagne lap. Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére sajt került, és már mehet is a forró sütőbe.