Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel recept
Gyerkőceim csak úgy falták . . . könnyű volt a csel, sajt és tészta mindig jöhet,
pláne ha husi is van benne :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g kockára vágott disznó lapocka
- 20 g kenő, vagy tömlős sajt (nálam mascarpone)
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors (nálam fehér)
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- kb 3 dl csirke alaplé
- olívaolaj
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk medvehagyma pesto
- (helyette akár snidling, zeller zöld, petrezselyem is lehet)
- 1 cs tetszés szerinti tészta
Elkészítése:
Olívaolajon apróra vágott hagymánkat üvegesre pároljuk, majd az alaposan megmosott, kockára vágott lapocka húsokat rátesszük.Átforgatjuk az olajos hagymában, amíg a hús felülete ki nem fehéredik.Ezután ízesítjük a fent említett fűszerekkel (medvehagymát kivéve) és felöntjük az alaplével. Fedő alatt a húskockákat puhára pároljuk majd hozzá adjuk a sajtkrémet és a medvehagyma pestot. Pár kanál vízben feloldjuk a keményítőt és elkeverjük ételünkben.
Egyszerű és viszonylag gyors étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

