Piaci lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 6 dl víz
- 3 édesítőszer (tabletta)
- 2 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A langyos vízben feloljuk az édesítőt, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, majd jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Jó lágynak kell lenni a tésztának. Letakarva, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat veszünk ki és lángosokat formázunk belőle (könnyebb, ha a tésztát olajos kézzel 2 cm vastagra lapogatjuk, vizes pohárral kiszaggatjuk, majd olajos kézzel lángos formára kihúzzuk).
Meleg, de nem forró olajban kisütjük a lángosokat.
Ízlés szerint tejföllel, fokhagymával és reszelt sajttal tálaljuk, vagy attól függ, ki mivel szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

