Piaci lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 6 dl víz
- 3 édesítőszer (tabletta)
- 2 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A langyos vízben feloljuk az édesítőt, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, majd jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Jó lágynak kell lenni a tésztának. Letakarva, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat veszünk ki és lángosokat formázunk belőle (könnyebb, ha a tésztát olajos kézzel 2 cm vastagra lapogatjuk, vizes pohárral kiszaggatjuk, majd olajos kézzel lángos formára kihúzzuk).
Meleg, de nem forró olajban kisütjük a lángosokat.
Ízlés szerint tejföllel, fokhagymával és reszelt sajttal tálaljuk, vagy attól függ, ki mivel szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »