Lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis poharas tejföl
- 5 dkg élesztő
- kevés só
- 2,5 dl tej
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Tejben kicsi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleöntjük a lisztet, beletesszük az egész tojást, sót, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára megkelni. Olajos kézzel ízlés szerint darabokat tépünk a tésztából, kihúzogatjuk,majd a forró olajban megsütjük. Sütés után rögtön a lángosra lehet rátenni tejfölt, reszelt sajtot vagy préselt fokhagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

