Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis poharas tejföl
- 5 dkg élesztő
- kevés só
- 2,5 dl tej
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Tejben kicsi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleöntjük a lisztet, beletesszük az egész tojást, sót, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk duplájára megkelni. Olajos kézzel ízlés szerint darabokat tépünk a tésztából, kihúzogatjuk,majd a forró olajban megsütjük. Sütés után rögtön a lángosra lehet rátenni tejfölt, reszelt sajtot vagy préselt fokhagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »