Hűtőben kelt lángos recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db (2 dl) kefir
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 1,5 dkg élesztő
- pici cukor
- tej
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az anyagokat összekeverjük annyi tejjel, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Hűtőben napokig elálló, és megkelő tésztából annyit használunk el amennyi pillanatnyilag szükséges.
Kiszaggatva forró zsiradékban kisütjük, és édesen, vagy sósan tálaljuk.
Tipp:
Édesen; lekvár, méz stb. Sósan; tejfellel, sajttal, húsos krémmel stb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.