Hűtőben kelt lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db (2 dl) kefir
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek só
- 1,5 dkg élesztő
- pici cukor
- tej
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az anyagokat összekeverjük annyi tejjel, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Hűtőben napokig elálló, és megkelő tésztából annyit használunk el amennyi pillanatnyilag szükséges.
Kiszaggatva forró zsiradékban kisütjük, és édesen, vagy sósan tálaljuk.
Tipp:
Édesen; lekvár, méz stb. Sósan; tejfellel, sajttal, húsos krémmel stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


