Hűtőben kelt lángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hűtőben kelt lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 db (2 dl) kefir
  • 2 egész tojás
  • 1 ek só
  • 1,5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • tej
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az anyagokat összekeverjük annyi tejjel, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.

Hűtőben napokig elálló, és megkelő tésztából annyit használunk el amennyi pillanatnyilag szükséges.

Kiszaggatva forró zsiradékban kisütjük, és édesen, vagy sósan tálaljuk.

Tipp:

Édesen; lekvár, méz stb. Sósan; tejfellel, sajttal, húsos krémmel stb.