Hetes lángos recept

Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1kk cukor
- 1 kg liszt
- 3 doboz kefir
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos tk só
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, sót, tojást, kefirt és a felfutott élesztővel jól összedolgozzuk. Folpakkal letakarva hűtőbe tesszük és egy héten át jól beolajozott kézzel annyi tésztát veszünk ki, hogy szép nagy lángos jöjjön ki belőle és jó forró olajban kisütjük. Egy hétig is eláll, és bármikor kéznél van. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »