Hetes lángos recept
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1kk cukor
- 1 kg liszt
- 3 doboz kefir
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 púpos tk só
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, sót, tojást, kefirt és a felfutott élesztővel jól összedolgozzuk. Folpakkal letakarva hűtőbe tesszük és egy héten át jól beolajozott kézzel annyi tésztát veszünk ki, hogy szép nagy lángos jöjjön ki belőle és jó forró olajban kisütjük. Egy hétig is eláll, és bármikor kéznél van. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

