Burgonyás lángos II recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4-5 szem burgonya
- 1 élesztő
- 2-3 dl tej
- 4-5 dl meleg víz
- 3 teás kanál só,
- Esetleg egy kis fokhagyma por
Elkészítése:
A tejben megfuttatjuk az élesztő, az áttört burgonyával, liszttel és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát készítünk. Kelesztés után lisztezett, vagy olajos tálcán, /Én ezt nem szeretem még csak plusz olajat vesz fel a tészta./ ökölnyi cipókat nyújtunk, forró bő olajban meg sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk sajttal, tejföllel, esetleg töltve is készíthetjük. A nyers tészta hűtőben 1-2 napig tárolható!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »