Burgonyás lángos II recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4-5 szem burgonya
- 1 élesztő
- 2-3 dl tej
- 4-5 dl meleg víz
- 3 teás kanál só,
- Esetleg egy kis fokhagyma por
Elkészítése:
A tejben megfuttatjuk az élesztő, az áttört burgonyával, liszttel és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát készítünk. Kelesztés után lisztezett, vagy olajos tálcán, /Én ezt nem szeretem még csak plusz olajat vesz fel a tészta./ ökölnyi cipókat nyújtunk, forró bő olajban meg sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk sajttal, tejföllel, esetleg töltve is készíthetjük. A nyers tészta hűtőben 1-2 napig tárolható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »