Burgonyás lángos II recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4-5 szem burgonya
- 1 élesztő
- 2-3 dl tej
- 4-5 dl meleg víz
- 3 teás kanál só,
- Esetleg egy kis fokhagyma por
Elkészítése:
A tejben megfuttatjuk az élesztő, az áttört burgonyával, liszttel és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát készítünk. Kelesztés után lisztezett, vagy olajos tálcán, /Én ezt nem szeretem még csak plusz olajat vesz fel a tészta./ ökölnyi cipókat nyújtunk, forró bő olajban meg sütjük. Ízlés szerint tálalhatjuk sajttal, tejföllel, esetleg töltve is készíthetjük. A nyers tészta hűtőben 1-2 napig tárolható!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.