Lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg finom liszt
- 50 g friss élesztő
- 1 ek cukor
- 7-8 dl tej
- 1,5 kk só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a felfuttatott élesztőt, majd annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd egyforma nagyságú darabokra vágjuk, melyeket kigömbölyítünk, majd 10-15 percig kelesztjük.
Egy nagy edényben, aminek magas a pereme, felforrósítjuk az olajat. A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora lángost szeretnénk és az olajban megsütjük mindkét oldalát. Ebből az adagból 10, tányér méretű lángos lett.
Tejföllel, fokhagymával, sajttal és ketchuppal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »