Lángos recept

Egyszerű és finom. Az ősrégi, a megunhatatlan és persze variációiknak se szeri se száma.
A nyarak slágere strandokon, az én konyhámban pedig bármikor :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- csipet só
- 1 tk cukor
- 2 dl tej
- 2 dl langyos víz
Tálaláshoz
- fokhagyma
- só
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
Kevés cukrozott langyos tejben élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóval együtt nokedli sűrűségnél keményebb tésztát kapok.Duplájára kelesztem, majd olajos kézzel kis halmokat vágok belőle. Majd forró olajban kezünkkel korongot formálva aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem a felesleges zsiradékot.
Ízlésünknek megfelelő feltéttel kínálom :).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »