Langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 2 dl langyos,cukros tej
- 5 dkg élesztő
- 2-3 közepes főtt burgonya áttörve
Feltéthez:
- 330 g tejföl
- kevés só és bors
- 40 dkg császárszalonna
- 1 fej lila hagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben,összekeverjük a lisztet a sóval és az áttört burgonyával,majd a hozzáadott élesztős tejjel kb 1 órán át keresztül hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, akkor kivajazott tepsibe kézzel kinyomkodjuk.
220 C fokon 5 percig elősütjük. Ezután a tejfölt a kevés sót és borsot összekeverjük,majd rákenjük a tésztára. Ezután rátesszük a császárszalonnát, lila hagymát,paprikát és paradicsomot, majd 15 percig 200 C fokon tovább sütjük.
Tipp:
A kelesztéssel kapcsolatban annyit hozzáfűznék még,hogy nem kötelező kivárni az 1 órát,mert lehet hogy előbb is megkel. Viszont nem a porélesztőt szoktam használni.A tejfölhöz még egy kevés vizet is szoktam tenni,mert úgy könnyű elkenni a tésztán.