Langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 2 dl langyos,cukros tej
- 5 dkg élesztő
- 2-3 közepes főtt burgonya áttörve
Feltéthez:
- 330 g tejföl
- kevés só és bors
- 40 dkg császárszalonna
- 1 fej lila hagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben,összekeverjük a lisztet a sóval és az áttört burgonyával,majd a hozzáadott élesztős tejjel kb 1 órán át keresztül hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, akkor kivajazott tepsibe kézzel kinyomkodjuk.
220 C fokon 5 percig elősütjük. Ezután a tejfölt a kevés sót és borsot összekeverjük,majd rákenjük a tésztára. Ezután rátesszük a császárszalonnát, lila hagymát,paprikát és paradicsomot, majd 15 percig 200 C fokon tovább sütjük.
Tipp:
A kelesztéssel kapcsolatban annyit hozzáfűznék még,hogy nem kötelező kivárni az 1 órát,mert lehet hogy előbb is megkel. Viszont nem a porélesztőt szoktam használni.A tejfölhöz még egy kevés vizet is szoktam tenni,mert úgy könnyű elkenni a tésztán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

