Langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl langyos,cukros tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2-3 közepes főtt burgonya áttörve

Feltéthez:

  • 330 g tejföl
  • kevés só és bors
  • 40 dkg császárszalonna
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom

Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben,összekeverjük a lisztet a sóval és az áttört burgonyával,majd a hozzáadott élesztős tejjel kb 1 órán át keresztül hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, akkor kivajazott tepsibe kézzel kinyomkodjuk.

220 C fokon 5 percig elősütjük. Ezután a tejfölt a kevés sót és borsot összekeverjük,majd rákenjük a tésztára. Ezután rátesszük a császárszalonnát, lila hagymát,paprikát és paradicsomot, majd 15 percig 200 C fokon tovább sütjük.

Tipp:

A kelesztéssel kapcsolatban annyit hozzáfűznék még,hogy nem kötelező kivárni az 1 órát,mert lehet hogy előbb is megkel. Viszont nem a porélesztőt szoktam használni.A tejfölhöz még egy kevés vizet is szoktam tenni,mert úgy könnyű elkenni a tésztán.