Láng-burger recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2-3 csipet só
- 5 dl tej
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - olaj
Feltéthez:
- hamburger hús
- friss saláta
- paradicsom
- vöröshagyma
- uborka
- ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Tejben elkavarom az élesztőt és mindent összedolgozok…. semmi kelesztés!!
Kiolajozott zacskóba teszem a tésztát és kb. 6-8 óra múlva már fogyasztható. (A hűtőben szépen 3* akkorára kel.)
Olajos kézzel választom le a darabokat és sütöm frissen forró olajban. A lángos mérete 10-15 cm között legyen.
Ezt követően ízlés és fantázia szerint egy lángost megpakolok a feltétekkel és egy másik lángost ráborítok, így készítve belőle egy majdnem hamburgert! :)
Tipp:
Ha nincs hamburger hús, akkor helyettesíthető bármilyen mirelit fasírttal. Füstölt sajttal, csípősen a család kedvence! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

