Láng-burger recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2-3 csipet só
- 5 dl tej
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- olaj
Feltéthez:
- hamburger hús
- friss saláta
- paradicsom
- vöröshagyma
- uborka
- ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Tejben elkavarom az élesztőt és mindent összedolgozok…. semmi kelesztés!!
Kiolajozott zacskóba teszem a tésztát és kb. 6-8 óra múlva már fogyasztható. (A hűtőben szépen 3* akkorára kel.)
Olajos kézzel választom le a darabokat és sütöm frissen forró olajban. A lángos mérete 10-15 cm között legyen.
Ezt követően ízlés és fantázia szerint egy lángost megpakolok a feltétekkel és egy másik lángost ráborítok, így készítve belőle egy majdnem hamburgert! :)
Tipp:
Ha nincs hamburger hús, akkor helyettesíthető bármilyen mirelit fasírttal. Füstölt sajttal, csípősen a család kedvence! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »