Láng-burger recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2-3 csipet só
- 5 dl tej
- 1 tejföl
- 5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- olaj
Feltéthez:
- hamburger hús
- friss saláta
- paradicsom
- vöröshagyma
- uborka
- ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Tejben elkavarom az élesztőt és mindent összedolgozok…. semmi kelesztés!!
Kiolajozott zacskóba teszem a tésztát és kb. 6-8 óra múlva már fogyasztható. (A hűtőben szépen 3* akkorára kel.)
Olajos kézzel választom le a darabokat és sütöm frissen forró olajban. A lángos mérete 10-15 cm között legyen.
Ezt követően ízlés és fantázia szerint egy lángost megpakolok a feltétekkel és egy másik lángost ráborítok, így készítve belőle egy majdnem hamburgert! :)
Tipp:
Ha nincs hamburger hús, akkor helyettesíthető bármilyen mirelit fasírttal. Füstölt sajttal, csípősen a család kedvence! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »