Lágy, sült túrós tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 14,5 dkg csuszatészta ( de ízlés szerint mehet picit több is bele)
- 250 dkg tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 330 g tejföl
- 1 csipet só
- 0,5 ek vaj (jénaihoz)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben fél puhára főzzük meg, majd leöblítjük és leszűrjük.
Egy nagyobb tálban törjük össze a túrót, majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük össze. Ha ez meg van, adjuk hozzá a tésztát is.
A jénai tálat kivajazzuk , majd beleöntjük a tésztás-túrós masszát. A jénai mérete 26 cm , de ha kicsit nagyobb az se baj.
Ezután mehet be a sütőbe, és 200 °C-on pirosra sütjük. Akinek olyan a sütője, alsó légkeveréses módon süsse.
Anyukám úgy tanította, hogy ha a tészta alja is pirosas, akkor már jó :) Figyeljünk, hogy ne égjen meg se az alja se a teteje a tésztának!
Tipp:
Tipp: mivel több a tejföl benne , mint amennyi eredetileg kell bele, ettől lesz olyan lágy, ,,krémes” állagú. A családtagjaim imádták :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

