Lágy, sült túrós tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 14,5 dkg csuszatészta ( de ízlés szerint mehet picit több is bele)
- 250 dkg tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 330 g tejföl
- 1 csipet só
- 0,5 ek vaj (jénaihoz)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben fél puhára főzzük meg, majd leöblítjük és leszűrjük.
Egy nagyobb tálban törjük össze a túrót, majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük össze. Ha ez meg van, adjuk hozzá a tésztát is.
A jénai tálat kivajazzuk , majd beleöntjük a tésztás-túrós masszát. A jénai mérete 26 cm , de ha kicsit nagyobb az se baj.
Ezután mehet be a sütőbe, és 200 °C-on pirosra sütjük. Akinek olyan a sütője, alsó légkeveréses módon süsse.
Anyukám úgy tanította, hogy ha a tészta alja is pirosas, akkor már jó :) Figyeljünk, hogy ne égjen meg se az alja se a teteje a tésztának!
Tipp:
Tipp: mivel több a tejföl benne , mint amennyi eredetileg kell bele, ettől lesz olyan lágy, ,,krémes” állagú. A családtagjaim imádták :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »