Lágy, sült túrós tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 14,5 dkg csuszatészta ( de ízlés szerint mehet picit több is bele)
- 250 dkg tehéntúró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 330 g tejföl
- 1 csipet só
- 0,5 ek vaj (jénaihoz)
Elkészítése:
A tésztát sós vízben fél puhára főzzük meg, majd leöblítjük és leszűrjük.
Egy nagyobb tálban törjük össze a túrót, majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük össze. Ha ez meg van, adjuk hozzá a tésztát is.
A jénai tálat kivajazzuk , majd beleöntjük a tésztás-túrós masszát. A jénai mérete 26 cm , de ha kicsit nagyobb az se baj.
Ezután mehet be a sütőbe, és 200 °C-on pirosra sütjük. Akinek olyan a sütője, alsó légkeveréses módon süsse.
Anyukám úgy tanította, hogy ha a tészta alja is pirosas, akkor már jó :) Figyeljünk, hogy ne égjen meg se az alja se a teteje a tésztának!
Tipp:
Tipp: mivel több a tejföl benne , mint amennyi eredetileg kell bele, ettől lesz olyan lágy, ,,krémes” állagú. A családtagjaim imádták :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »