Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lágy, sült túrós tészta recept

Lágy, sült túrós tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 14,5 dkg csuszatészta ( de ízlés szerint mehet picit több is bele)
    • 250 dkg tehéntúró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/4 cs sütőpor
    • 330 g tejföl
    • 1 csipet só
    • 0,5 ek vaj (jénaihoz)

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben fél puhára főzzük meg, majd leöblítjük és leszűrjük.

    Egy nagyobb tálban törjük össze a túrót, majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük össze. Ha ez meg van, adjuk hozzá a tésztát is.

    A jénai tálat kivajazzuk , majd beleöntjük a tésztás-túrós masszát. A jénai mérete 26 cm , de ha kicsit nagyobb az se baj.

    Ezután mehet be a sütőbe, és 200 °C-on pirosra sütjük. Akinek olyan a sütője, alsó légkeveréses módon süsse.

    Anyukám úgy tanította, hogy ha a tészta alja is pirosas, akkor már jó :) Figyeljünk, hogy ne égjen meg se az alja se a teteje a tésztának!

    Tipp:

    Tipp: mivel több a tejföl benne , mint amennyi eredetileg kell bele, ettől lesz olyan lágy, ,,krémes” állagú. A családtagjaim imádták :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá