Lágy, sült túrós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 14,5 dkg csuszatészta ( de ízlés szerint mehet picit több is bele)
  • 250 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 7 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/4 cs sütőpor
  • 330 g tejföl
  • 1 csipet só
  • 0,5 ek vaj (jénaihoz)

Elkészítése:

A tésztát sós vízben fél puhára főzzük meg, majd leöblítjük és leszűrjük.

Egy nagyobb tálban törjük össze a túrót, majd az összes hozzávalót adjuk hozzá és keverjük össze. Ha ez meg van, adjuk hozzá a tésztát is.

A jénai tálat kivajazzuk , majd beleöntjük a tésztás-túrós masszát. A jénai mérete 26 cm , de ha kicsit nagyobb az se baj.

Ezután mehet be a sütőbe, és 200 °C-on pirosra sütjük. Akinek olyan a sütője, alsó légkeveréses módon süsse.

Anyukám úgy tanította, hogy ha a tészta alja is pirosas, akkor már jó :) Figyeljünk, hogy ne égjen meg se az alja se a teteje a tésztának!

Tipp:

Tipp: mivel több a tejföl benne , mint amennyi eredetileg kell bele, ettől lesz olyan lágy, ,,krémes” állagú. A családtagjaim imádták :)