Lábtörlő recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1/2 kocka friss élesztő
- 1-1 kávéskanál só és cukor
- 2 kávéskanál olaj
Töltelék:
- 16 db virsli
- 16 szelet bacon szalonna
- 16 vékony szelet sajt
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük. Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket. Sülés után kicsit kihűtjük és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.