Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lábtörlő recept

Lábtörlő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 1/2 kocka friss élesztő
    • 1-1 kávéskanál só és cukor
    • 2 kávéskanál olaj

    Töltelék:

    • 16 db virsli
    • 16 szelet bacon szalonna
    • 16 vékony szelet sajt

    Kenéshez:

    Tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük. Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket. Sülés után kicsit kihűtjük és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá