Lábtörlő recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1/2 kocka friss élesztő
- 1-1 kávéskanál só és cukor
- 2 kávéskanál olaj
Töltelék:
- 16 db virsli
- 16 szelet bacon szalonna
- 16 vékony szelet sajt
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük. Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket. Sülés után kicsit kihűtjük és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »