Lábtörlő

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 1-1 kávéskanál só és cukor
  • 2 kávéskanál olaj

Töltelék:

  • 16 db virsli
  • 16 szelet bacon szalonna
  • 16 vékony szelet sajt

Kenéshez:

  • 1 tojás

Tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva, melegen duplájára kelesztjük. Majd kinyújtjuk kb. 25×35 cm-es lappá és átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsire. Késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket betekerjük a sajttal és a bacon szalonnával, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a lábtörlőnket. Sülés után kicsit kihűtjük és friss zöldségekkel, ketchuppal, mustárral, majonézzel tálaljuk.