Különleges gombás tészta recept

Hozzávalók:
Raguhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon szalonna
- 20 dkg gomba
- bors
- 3 paradicsom
- bazsalikom
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 10 dkg natúr krémsajt
Tésztához:
- 25 dkg tészta – széles metélt
- 1 ek étolaj
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A bacont felszeleteljük csíkokra, a hagymára dobjuk, és zsírjára sütjük.
A gombát felszeleteljük (vagy ha konzerv gombát vettünk, akkor lecsepegtetjük), a baconhöz adjuk, és tovább sütjük, míg az összes leve elfő. Fűszerezzük sóval, borssal.
A paradicsomról a héját lehúzzuk, apróra vágjuk, majd botmixerrel, vagy villával összetörjük, és a gombás raguhoz adjuk. Ízesítjük bazsalikommal és zúzott fokhagymával. 10 percig főzzük.
Befejezésként hozzáadjuk a krémsajtot, és ha szükséges, még utána fűszerezzük.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és a gombás raguval összekeverjük.
Kivajazott sütőtálba tesszük, és 20 perc alatt sütőben összesütjük.
A különleges gombás tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »