Krumplis lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg főtt burgonya
- 4 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tk. cukor
- ízlés szerint só
A sütéshez:
- Olaj
A tetejére:
- fokhagyma
- tejföl
- sajt
Elkészítése:
2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. belekeverünk 10 dkg lisztet és kovászt készítünk.
A főtt burgonyát szitán áttörjük és összekeverjük a maradék liszttel. Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, kevés sót.
tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára kelesztjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Tetszés szerint zúzott fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.
Ebből az adagból kb. 13 szép nagy lángos lesz.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »